Kontaktlinser

Vi har et bredt udvalg af kontaktlinser og stor erfaring inden for speciallinser.

1
Synsprøve

Grundlæggende for en god linsetilpasning er en grundig synsprøve. Vi tager os god tid og sørger for at du føler dig godt tilpas.

Vores synsprøverum indeholder det nyeste og mest præcise udstyr. Vi holder os opdaterede omkring ny viden og udvikling inden for synsområdet.

2
Kontaktlinsetilpasning

Kontaktlinsebrugere – eller kommende brugere tager vi igennem et grundigt tjek af øjne og øje omgivelser.

Vi anvender en spaltelampe, der lyser kraftigt på hornhinden og øjenomgivelserne. Via et mikroskop kan man se øjets tilstand og sundhed.Vi måler også kurven og topografien på hornhinden. Disse mål bruger vi til at udmåle kontaktlinsernes størrelse og pasform.

3
Typer af linser

Vi leverer alle typer linser.

  • 1-dagslinser
  • 14-dages linser
  • Måneds-linser
  • Alle former for special hårde linser
  • Alle former for special bløde linser
  • Keratokonus-linser
  • Myopi-korrigerende linser – linser til   nærsynethed (se mere under Myopi-linser)

Langt de fleste typer linser kan vi levere med og uden bygningsfejl. Vi har et stort udvalg af linser, der kan korrigere for din læsestyrke.

4
Natlinser

Natlinser et et produkt som har været på markedet i 20 år. Det er gennemtestet og vi ser det mere og mere udbredt.

Har du styrke mellem minus 0,5 og minus 4,5 kan du benytte natlinser – uanset din alder. Natlinser ændrer dine hornhinder mens du sover med dem om natten. Resultatet er, at du ikke behøver at korrigere dit syn i løbet af dagen med briller eller kontaktlinser.

Natlinsen beskadiger ikke dine øjne. Ændringen der sker i løbet af en nat med linserne udlignes igen efter en til to dage, hvis du stopper med at anvende linsen.

Forskning viser at linserne kan medvirke til at bremse udviklingen af styrken stiger ved børn og unge mennesker. Det er netop i udviklingsårene at styrken kan stige voldsomt.

Den nyeste udvikling inden for natlinser er, at det nu også er muligt at anvende linserne til at korrigere for læsestyrke, som typisk opstår efter 40-års alderen.

5
Lær at tage af og på

Lad os sige det som det er: Vi kan lære ALLE at tage linser på.

Mange har frygt for at komme i berøring med deres øjne, eller måske har du haft en ubehagelig oplevelse med at prøve kontaktlinser.

I Øjesten tager vi god tid til at lære dig den rigtige måde at tage dine linser af og på. Vi lærer dig også, hvordan du skal håndtere dem.

Vi får ofte spørgsmål, om børn kan bruge kontaktlinser. Det er selvfølgelig individuelt, da det afhænger af det enkelte barn. Vi har kontaktlinsebruger helt ned til otte år, der er rigtige dygtige til at håndtere deres linser. Det vigtige er, at barnet er indstillet på selv at håndtere at tage linserne af og på.

6
Kontrol af dine kontaktlinser

Opfølgning og kontrol af dine kontaktlinser er vigtig.

Er du ny bruger, indkalder vi dig til kontrol efter du har gået med dine linser i ca. en uge. I kontrollen taler vi om, hvorvidt dine linser fungerer.
Fx om du har gener med tørre øjne eller at linserne generer. På den måde sikrer vi, at du ikke generes af faktorer, vi hurtigt kan udligne.

Øvrige kontaktlinsekunder indkaldes til kontrol hvert halve år. Vi ser på øjnenes sundhed og taler om eventuelle gener.

7
Linser til sports- og fritidsbrug

Kender du det…at brillerne dugger, når du cykler. At brillerne bliver slået af i en fodboldkamp. Eller andre situationer, hvor du bare helst vil være foruden dine briller?

Mange af vores kunder er meget glade for deres briller og vil helst ikke undvære dem. Men der kan være situationer som fx ovennævnte, der gør det nemmere at bære kontaktlinser.

Kom ind til os og hør, hvordan du kan få lavet kontaktlinser til sport eller særlige lejligheder.